Priroda čoveku pruža predivnu energetsku hranu koja može da bude njegov najbolji lek, koji ne može ni da se zamisli. Žalosno je što čovek često ne razume to bogastvo i po navici, ne koristi ono što donosi zdravlje, već na protiv, ono što ga narušava. 

Zašto umesto dobre, sveže hrane, većina ljudi iz dana u dan upotrebljava mrtvu, neživu i često otrovnu hranu? Takva hrana čoveku ne može da pruži snagu i energiju, ali je zato u stanju da mu isisa ostatke životne snage, što svakodnevno i čini. Upravo ta prazna, otrovna i neživa hrana, uzrok je većine bolesti i čestog umora. Zbog čega je čovek umoran? Cela stvar je u tome što upravo od umora počinju mnoge bolesti. Umor je signal da u organizmu nešto nije u redu. Čovek se nalazi kao u stanju pred bolest, i ako vidljivih simptoma bolesti nema. Upravo je u tom periodu veoma važno preduzeti mere. Bolest se još može sprečiti.

Koji su uzroci umora? Stvar je u tome što kod takvog čoveka energija prestaje da se na pravilan način kreće po kanalima. A to se vidi kod onih koji mnogo jedu i nezdravo se hrane. Kad se čovek veoma brzo umara od, laganog posla, možda jede mnogo masne i životinjske hrane. Ukoliko se smanji količina šećera, masne hrane, opšta količina unesenih namirnica, a najvažnije- ako se uspostavi ravnoteža u ishrani, tad će umor sam proći.

Kada se pravilno i razumno hranimo, pratimo prirodne zakone, tada bez ikakvih lekova možemo da povratimo svoje zdravlje i otvorimo svoje telo za moćno i životvorno kretanje energije.

Samo kada predjemo na zdrav način života i na zdravu ishranu, neće nam biti potrebna pomoć lekara.