Vredno pitanje na koje će mo dati odgovor onog trenutka kad otkrijemo gde smo sada a zatim gde idemo. Da bi negde stigli i imali rezultate moramo imati jasnu i privlačnu viziju onoga što želimo da postignemo.


Ljudi se često zaglave tu gde jesu jer ne znaju gde idu,drugim rečima nemaju cilj. Ja iskreno verujem da svi mi imamo po neki cilj koji možda nismo jasno definisali, nismo ga zapisali i zbog toga ne znamo jasno da ga izrazimo.


Ako vam na primer telo nije onako kako vi želite da bude, razlog je jednostavan niste fokusirani na njega. Znam, neko će reći: " brate moj, stalno razmišljam o tome koliki mi je stomak i kako mi smeta u obavljanju mnogih stvari..." ali on zapravo razmišlja o tome koliko je debeo a ne o tome da treba da bude pokretljiviji, življi, da pršti od energije. Jer ako mu misli idu u smeru koliko je debeo onda je i energija usmerena u tom pravcu a to je nepoželjan pravac i mi kao paralisani ne činimo ništa. Ako želimo da budemo vitalniji, funkcionalniji onda će mo energiju i fokus usmeriti u pravcu koji će nas pokrenuti da uradimo nešto povodom toga (krenućemo u šetnju, lagano trčanje ili fitnes).


Trebamo se pozabaviti idejom u koju verujemo na svesnom nivou i prebacimo je u svoj emocionalni, subjektivni ili podsvesni um. Da bi uspeli moramo dati šansu toj ideji tako što će mo je prvo zapisati a zatim u pravilnim razmacima u toku dana čitati i analizirati zapisano. Na taj način će ta nova ideja kojoj gle posvećujemo sve više pažnje potisnuti i zbaciti uslovljene ideje. Ukoliko se to dogodi sve se menja. Vaša ideja postaje navika, zdrava navika koja vas transformiše u osobu koju vi želite da budete.


Zato, ajmo se POKRENUTI.