Nemojte piti vodu u isto vreme kada jedete. Ljudi to često rade, i zato im je urin uvek žut. Urin treba biti bezbojan. Kada pijemo vodu za vreme jela, razredjujemo želudačnu kiselinu i oslabljujemo je. Zato i varenje ne može biti dobro i ne mogu se izvući hranjljivi sastojci iz hrane, jer voda sve to ispere. Ne biste trebali piti vodu ni kratko vreme pre jela, već 15 - 30 minuta pre. Takodje treba sačekati bar jedan sat posle jela da bi bilo vremena da se svari hrana. Voda ometa varenje, jer ona prva biva apsorbovana (upijena), a kada jedemo želimo da se absorbuje prvo hrana. 

Što se tiče temperature vode, ujutro možete piti toplu vodu. Ona prolazi brzo kroz sistem za varenje i dobro će vas isprati. Urin je najtamniji ujutro, a treba da se izbistri do podne. Možete piti i hladnu vodu, ali ne ledenu vodu, i to iz više razloga. Ledena voda oštećuje dentin naših zuba. U želudcu je 37 stepeni Celzijusovih, a ledena voda ima temperaturu 1 - 2 stepena, pa telo ne podnosi nešto tako hladno i troši energiju na zagrevanje vode koja je mogla bolje da se iskoristi. Zasto dodavati sebi teret ledenom vodom? 

Vašem telu je potrebna voda, i to mnogo vode. Probajte! Videćete kako ćete divno izgledati i kako ćete se osećati iznutra. Pijte vodu u toku celog dana. Neki pokušaju da ujutru popiju što više vode.. Vaše telo stalno mora da se ispira, celog dana. Kafa, čaj, mleko i sok nisu isto što i voda, jer moraju da prodju proces varenja. Oni ne funkcionišu kao voda - voda ispira. Zato ih ne možemo uračunati u unos vode koju isplaniramo za dnevnu potrebu.

Više vode treba piti kada je napolju vruće, ali 2 litre je sasvim dovoljno. U početku će izgledati kao da svaki čas treba ići u toalet, jer vam bešika nije navikla. Ali, bešika je mišić i može da se rastegne da bi zadržala vodu. I želudac može da se naduva. Voda je divan izvor energije, vrlo jednostavna za upotrebu. To može biti vaš prvi korak za vaš novi početak. 

Ako želite da nešto promenite u životu, to je dobar znak. Ja se svakodnevno borim sa lošim navikama i svakoga dana želja za promenom na ličnom razvoju me čini jačim. Ne želim nikoga da osudjujem. Želim samo da vam kažem činjenice. Vi odlučite kada ste spremni za promenu. Nemojte dugo da čekate. Što duže čekate, lošije će biti vašem telu. Zato počnite da sprovodite ove informacije u život, ali ne sve odjednom, već lagano korak po korak jer što stara poslovica kaže "najbrži je putnik onaj koji putuje polako."